Възможен ли е Експорт на издадени фактури от Invoice Pro и импорта им в Ажур? В програмата на Микроинвест виждам, че има експорт към Ажур L, но не виждам как е възможно да се направи импорт в Ажур. Не познавам Ажур, свалих демо версия за да пробвам, но не се справям.
И на моя колежка се случи същото. В Стара Загора за закъснение от 2 дни само ги извикаха заедно с управителя на фирмата да подпишат мисля че констативен протокол и т.к. било първо такова нарушение за фирмата и всичко и е о.к. с ДДС-то минаха само с предупреждение.
Благодаря за мненията, ще я включа в дневниците сега и ще стискам палци да минат 2 г., не знам само дали нещо в НАП няма да избие, като тази фактура вече веднъж съм я включвала с 0, ама каквото стане ... дано ми се размине
Здравейте, имам следния проблем:
В месец 03 имам издадена фактура за 1500 лв и ДДС 300 лв , която аз по грешка съм анулирала и е включена в дневника за продажби като анулирана бланка с нулеви стойности.
Сега при осчетоводяването на банковите плащания, виждам че клиента я е платил и след разговор с колегите разбирам че не е трябвало да я анулирам.
Чудя се сега как да изляза най-безболезнено от ситуацията.
Мога ли да я включа в дневника за м.07, като си я посоча с мартенската дата и да си трая (което предпочитам), или пък трябва да отивам да уведомявам НАП и да искам корекция съгл.  чл. 126, ал. 3, т. 2 от ЗДДС.
Естествено не искам да навредя и на контрагента ни, който най - вероятно си я е включил в дн. за покупки.
 :blush:
Сигурна съм, че много хора Ви благодарят, разбира се и аз включително!
Благодаря за бързият отговор! Спорен и успешен ден!
Здравейте, трябва да издам кредитно известие за ф-ри издадени през м.08 и м.09 на контрагент, който през м. 10 е дерегистриран по ЗДДС. Притеснява ме, че той няма как да си внесе дължимото ДДС и съответно ще възникнат проблеми при мен. Имам ли право да си приспадна ДДС-то по тези кредитни известия?